Банановий хліб

Запорука успіху у приготуванні бананового хліба – це сильно стиглі й соковиті банани. Банановий хліб неодмінно полюблять усі – і дорослі, і діти, а особливо ви – за те, що банановий хліб можна приготувати навіть тоді, коли в холодильнику є тільки темні банани, які тихо лежать в кутку і чекають свого часу.

Інгредієнти:

  • стиглі банани – 4 шт.
  • борошно з полби – 2 ст.
  • насіння Чіа – 2 ст.л.
  • вода – 6 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • сода – 1/2 ч.л.
  • волоські горіхи – 5-6 шт.
  • курага – 2-3 шт.

Приготування:

  1. Змішати насіння Чіа та воду, залишити на 20 хвилин. Це буде заміна яєць. Суміш повинна бути гелеобразною. Якщо маса дуже густа, додайте по столовій ложці води.
  2. Зробіть пюре з бананів, порубайте горіхи, поріжте на кубики курагу.
  3. У миску з Чіа-гелем додайте пюре з бананів, горіхи і курагу. Перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Просійте борошно в миску з отриманою масою. На столову ложку видавіть сік лимона та акуратно розчиніть в ньому соду. Добре перемішайте готове тісто.
  5. Форму застеліть пергаментом, викладіть тісто, вирівняйте по всій площі.
  6. Випікати протягом 40 хвилин при температурі 180°С.

Смачного!

No Comments Yet

Comments are closed