Чернігівський борщ

Чернігівський борщ

Сьогодні ми завітали на Чернігівщину. Чернігівщина відома не тільки своєю насиченою і цікавою історією, унікальними пам’ятками минулого й архітектури Княжої та Козацької доби, монастирями, соборами, костелами, а й смачною автентичною кухнею. Сьогодні ми приготуємо наваристий, ароматний, густий, одну з найсмачніших страв української кухні — чернігівський борщ.

Інгредієнти:

  • яловичина або свинина — 400 г
  • буряк — 300 г
  • лук — 50 г
  • морква — 50 г
  • кабачок — 100 г
  • баклажан — 100 г
  • картопля — 1-2 шт.
  • рослинна олія — ​​2 ст.л.
  • часник — 2 зуб.
  • томатна паста — 2 ст.л.
  • яблучний оцет — 1 ст.л.
  • вода — 1,5 л
  • зелень
  • сіль
  • лавровий лист
  • чорний перець мелений

Приготування:

  1. Овочі почистити. Буряк і моркву натерти на крупній тертці.
  2. Поставити варити бульйон. Коли закипить, зняти піну і варити 40 хвилин.
  3. Буряк, моркву та цибулю пасерувати в рослинній олії. Додати томатну пасту і трохи бульйону. Посипати товченим часником, посолити, поперчити, додати трохи яблучного оцту.
  4. Нарізати кубиками кабачки, баклажани.
  5. Дістати м’ясо з бульйону, нарізати на шматочки.
  6. У порційні горщики налити бульйон, додати м’ясо, овочі, зажарку, лавровий лист і поставити в духовку на 2-3 години при температурі 100 градусів.
  7. При подачі можна додати товчений часник і нарубану зелень.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент текста та натисніть Ctrl+Enter.

No Comments Yet

Comments are closed

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: