Апфельпунш

апфельпунш або яблуневий пунш

Ми продовжуємо нашу мандрівку Баварією. Апфельпунш, він же яблуневий пунш є одним з популярних гарячих напоїв Німеччини. Адже німці так люблять зимовим морозним вечором запалити камін, загорнутися у теплу вовняну ковдру і за приємною бесідою з друзями повільними ковтками попивати пряний та гарячий Апфельпушн та зі смачним печивом чи рідзвяним штолленом.

Пунш дуже популярний напій на різних заходах: від світських прийомів до дитячих свят. І все тому, що під словом «пунш» мають на увазі цілий набір не тільки алкогольних, а й безалкогольних напоїв.

В Європу через моря-океани за сторіччя мореплавства, відкриття нових земель і захоплення колоній, проникло чимало екзотики, в тому числі і рецепти оригінальних напоїв. Оскільки, честь відкриття, в основному, належала морякам, звісно, алкоголь вони ніяк не могли оминути своєю увагою.

Так в Європу потрапили ром, віскі, текіла і звичайно пунш. Його рецептуру привезли з Індії, де цей напій робився на основі п’яти інгредієнтів (на давньоіндійському пунш означає – «п’ять») – цукор (мед), вино, ром, чай і прянощі.

Рецептів виготовлення пуншу винайдено безліч, і що особливо приємно: кожна господиня може швидко придумати новий, з тих продуктів, що є під рукою. Пунш роблять на основі вина, бренді або просто з фруктових соків. Додають в нього ром, коньяк, бурбон, чай, лікери, темне пиво, прянощі, шматочки фруктів, мед або інші інгредієнти в залежності від рецептури. Головне, щоб він був солодким і смачним.

Головний секрет смачного апфельпуншу (яблуневого пуншу) – гарний настрій, улюблений фільм та передчуття смаколика.

Інгредієнти:

  • натуральний яблучний сік – 1 л
  • вода – 0,5 л
  • лимон – 1 шт.
  • кориця – 1/2 палички
  • гвоздика – 4 бутона

Приготування:

  1. Лимон очистити від шкірки і розібрати на часточки.
  2. У каструлю влити сік і воду. Довести до кипіння, додати лимон, корицю і гвоздику.
  3. Зняти каструлю з вогню і настояти напій.
  4. Подавати пунш теплим.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.