Знаменитий франкфуртський зелений соус має довгу та цікаву історію. Вважають, що його запозичили римські легіонери у близькосхідних країнах. До Німеччини з Італії соус прибув на початку 18 століття. Він дуже сподобався мешканцям, ті його трохи вдосконалили, додали до соусу яйця та сметану, і зелений франкфуртський соус став справжнім німецьким надбанням. А у Франкфурті встановили пам’ятник соусу, який складається з семи маленьких теплиць, в кожній з яких представлені основні трави соусу.
Класичний франкфуртський зелений соус складається з семи трав: щавлю, кервелю, шніт-цибулі, петрушки, крес-салату, огіркової трави і родовика. Але, в залежності від смакових пристрастей і пори року, склад може змінюватися.
Ми трохи змінили класичний рецепт, адже огіркова трава та родовик не часті гості на наших ринках чи у магазинах.
Інгредієнти:
- яйця варені – 2 шт.
- зелень петрушки і шніт-цибуля – по 2 пучка
- зелень кропу, щавель, рукола, крес-салат, кервель, меліса лимонна – по 1 пучку
- сік лимонний – 2 ст.л.
- оливкова олія – 6 ст.л.
- сметана – 8 ст.л.
- сіль морська – 1 ч.л.
Приготування:
- Зелень дрібно наріжте.
- До зелені додайте лимонний сік і оливкову олію, перемішайте і залиште на 5 хвилин.
- Наріжте дрібно яйця і додайте до зелені.
- Заправте соус сметаною і посоліть.