Серпень – час кавунів та смачних і незвичних страв. Сьогодні ми приготуємо страву за мотивами іспанської кухні з українським акцентом – холодний суп Гаспачо з кавуном. Гаспачо з кавуном – це дуже просто, швидко, смачно та корисно. Гаспачо з кавуном не треба варити, отже страва швидко готується і всі корисні речовини залишаються.
Гаспачо з кавуном можна приготувати як зі свіжим кавуном, так і з маринованим чи замороженим.
Дуже смачно, якщо подавати його з кульками сиру Фета та кропом.
Інгредієнти:
- м’якоть кавуна – 400 г
- помідори – 2 шт.
- огірки – 1 шт.
- солодкий перець – 1/2 шт.
- лимонний сік – 1-2 ст.л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- сир Фета – 50 г
- м’ята – 7-10 листочків
- кріп
- сіль та перець чорний молотий – за смаком
Приготування:
- М’якоть кавуна нарізати довільно.
- Помідори бланшувати в окропі, очистити від шкірки, охолодити до кімнатної температури, нарізати шматочками.
- Огірок та солодкий перець нарізати шматочками.
- М’яту промити, обтрусити від вологи і обірвати листочки. Кілька листків залишити для прикраси супу при подачі.
- М’якоть кавуна, помідори, огірок, солодкий перець, листочки м’яти, сіль, перець, олію взбити блендером.
- Охолодити суп протягом кількох годин.
- Прикрасити кропом та кульками Фети.
Замість м’яти Гаспачо з кавуна можна ароматизувати меленим сушеним чебрецем чи базиліком, або додати в нього інші спеції, зелень або овочі, наприклад, асафетиду, кінзу, свіжий базилік, кріп, часник, цибулю, свіжі або мариновані огірки, оливки. У ресторанах в гаспачо з кавуном додають м’ясокопченості, м’які сири, морепродукти, червону ікру та слабосолену рибу.
Ще більше рецептів корисних страв в нашій рубриці Смачні рецепти.