Гаспачо з кавуном

гаспачо з кавуном

Серпень – час кавунів та смачних і незвичних страв. Сьогодні ми приготуємо страву за мотивами іспанської кухні з українським акцентом – холодний суп Гаспачо з кавуном. Гаспачо з кавуном – це дуже просто, швидко, смачно та корисно. Гаспачо з кавуном не треба варити, отже страва швидко готується і всі корисні речовини залишаються.

Гаспачо з кавуном можна приготувати як зі свіжим кавуном, так і з маринованим чи замороженим.

Дуже смачно, якщо подавати його з кульками сиру Фета та кропом.

Інгредієнти:

  • м’якоть кавуна – 400 г
  • помідори – 2 шт.
  • огірки – 1 шт.
  • солодкий перець – 1/2 шт.
  • лимонний сік – 1-2 ст.л.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • сир Фета – 50 г
  • м’ята – 7-10 листочків
  • кріп
  • сіль та перець чорний молотий – за смаком

Приготування:

  1. М’якоть кавуна нарізати довільно.
  2. Помідори бланшувати в окропі, очистити від шкірки, охолодити до кімнатної температури, нарізати шматочками.
  3. Огірок та солодкий перець нарізати шматочками.
  4. М’яту промити, обтрусити від вологи і обірвати листочки. Кілька листків залишити для прикраси супу при подачі.
  5. М’якоть кавуна, помідори, огірок, солодкий перець, листочки м’яти, сіль, перець, олію взбити блендером.
  6. Охолодити суп протягом кількох годин.
  7. Прикрасити кропом та кульками Фети.

Замість м’яти Гаспачо з кавуна можна ароматизувати меленим сушеним чебрецем чи базиліком, або додати в нього інші спеції, зелень або овочі, наприклад, асафетиду, кінзу, свіжий базилік, кріп, часник, цибулю, свіжі або мариновані огірки, оливки. У ресторанах в гаспачо з кавуном додають м’ясокопченості, м’які сири, морепродукти, червону ікру та слабосолену рибу.

Ще більше рецептів корисних страв в нашій рубриці Смачні рецепти.