Хліб з куміном – такий смачний та корисний

Одна з моїх улюблених традицій п’ятниці – пекти хліб. Цього разу буде хліб з куміном та експеримент з різними сортами борошна, спеціями та зернятками.

Для того щоб спекти смачний та корисний хліб з куміном, нам знадобиться:

  • борошно житнє – 3/4 склянки
  • борошно пшеничне – 3-4 склянки або скільки візьме
  • сухі дріжджі – 1 ст.л.
  • вода – 1,5 склянки (300-350 мл)
  • кефір або йогурт – 1 стакан (200 мл)
  • оливкова олія – ​​3-4 ст.л.
  • мед – 2 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль – 1 дес.л. (без гірки)
  • зіра (мелена) – 1 ч.л.
  • цільна зіра (кумін) або кунжут для присипки

Приготування хлібу з куміном:

Перш за все, зробимо опару. Для цього мед та сіль змішаємо у половині води, зверху додамо дріжджі та півсклянки пшеничного борошна, розмішаємо та залишимо на 20-30 хвилин.

Після того як опара підніметься і спіниться, додамо решту воду і кефір чи йогурт, перемішаємо.

Змішаємо обидва борошна.

Додамо в опару всі інші інгредієнти, крім масла. Все добре перемішаємо.

Накриємо миску рушником і залишимо ще на 20-30 хвилин.

Лук натремо на великій тертці, сік з -під цибулі також додамо в тісто, перемішаємо.

Руки добряче змастити олією. Промасленими руками замісимо не туге тісто.

Сформуємо з тіста хлібини, викласти їх на змащене маслом деко. Щоб тісто не прилипло до рук, змастити його з усіх боків олією. Накрити кухонним рушником та дати тісту підійти (1,5-2 год). Потім змастити яйцем, присипати зірою або кунжутом.

Випікати при температурі 180С 40-60 хв.

І будемо насолоджуватися під час випічки запаморочливим запахом ароматного хлібу з куміном та незабутнім смаком під час куштування ))

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.