Кальмари у сметанному соусі

Цього разу ми приготуємо смачні, поживні та корисні кальмари у сметанному соусі.

Кальмари є мешканцями Тихого, Атлантичного та Індійського океана. На даний момент відомо 30 видів кальмарів і 200 видів знаходяться на стадії вивчення.

Кальмари – найшвидші морські мешканці. Вони швидше китів, акул і навіть дельфінів. Вони розсікають морську воду ніби торпеди.

За своєю будовою вони схожі на риб: у них є зябра, плавники і плавають вони завдяки хвосту. У кальмарів три серця. Кальмари рятуються від своїх ворогів за допомогою чорнил, які знаходяться в спеціальному мішечку. При найменшій небезпеці вони розпилюють навколо себе чорнильну хмару.

Вживання кальмарів в їжу сприяє поліпшенню пам’яті, нормалізації рівня цукру в крові, зниження поганого холестерину, виведенню шлаків і токсинів з організму, відновленню серцево-судинної системи, зміцненню і росту волосся.

У 100 грамах продукту міститься:

  • білки – 18 г
  • жири – 2,2 г
  • вуглеводи – 2 г

Енергетична цінність – 110 ккал.

М’ясо кальмара багате вітамінами і мінералами. Воно містить вітаміни В1, В12, вітамін Е, фолієву кислоту, мікроелементи: магній, фосфор, йод, кобальт, цинк.

Інгредієнти:

  • 300 г кальмарів,
  • 1/2 цибулі,
  • 2 ст.л. сметани,
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Підготувати кальмарів.
  2. У кип’ячу воду додати сіль та відварити кальмарів протягом 1-2 хв.
  3. З кип’ячої води перекласти у холодну, почистити кальмарів та порізати кільцями.
  4. Цибулю порізати кільцями, обсмажити в олії.
  5. Додати кільця кальмарів. Тушити під закритою кришкою протягом 5-7 хв.
  6. Додати сметану, сіль та перець. Перемішати. Обсмажити все разом на середньому вогні ще протягом 5 хвилин.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.