Капустяний пиріг

капустяний пиріг

Сьогодні ми приготуємо смачний капустяний пиріг з ароматною молочною начинкою та спеціями.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 1 склянка кефіру, кислого молока або сметани (можна суміш),
  • 1 пачка маргарину,
  • 2 склянки борошна,
  • 1/2 ч.л. соди, гашеної в оцті,
  • трохи солі.

Начинка:

  • 750 г капусти,
  • 200 г несолодкого сиру (будь-якої жирності),
  • 150 мл молока,
  • спеції за смаком (сванська сіль, перець, прованські або італійські трави).

Приготування:

  1. Маргарин з холодильника натерти на буряковій тертушці.
  2. Соду погасити оцтом і додати в кефір, розмішати з маргарином і додати борошно. Багато місити не треба, в тесті повинні залишитися шматочки маргарину!
  3. Поставити в холодильник хоча б на 6 годин (можна на ніч).
  4. Капусту нашаткувати і зварити в молоці (в молоко для обсягу можна додати 2-3 ст.л. води). Дати покипіти хвилин 5. Залишити під кришкою ще хвилин на 10. Відцідити і трохи охолодити.
  5. У теплу капусту додати сир. Якщо капуста охолоне, то сир добре не розмішається.
  6. Все перемішати, додати спеції.
  7. Глибокий лист змастити олією.
  8. Тісто розділити на 2 частини (одна частина – більша, друга – менша).
  9. Більшу частину розкачати так, щоб були «бортики». Викласти начинку.
  10. Розкачати другу частину тіста, накрити пиріг і защипати края.
  11. Випікати до золотистого кольору при t=180С приблизно 30-40 хв.