Каша з насіння льону з яблуком та корицею

насіння льону

Сьогодні приготуємо дещо більше, ніж просто каша. Сьогодні у нашому меню смачний супер корисний та поживний пісний сніданок. Готуємо кашу з насіння льону з яблуком та корицею. Ця страва є термічно не обробленою, тобто зберігаються всі корисні вітаміни та мікроелементи. Також каша з насіння льону не містить глютен.

Чим корисне насіння льону?

Насіння льону містить поліненасичені жирні кислоти Омега 3 та Омега 6, які грають велику роль в укріпленні кліткових мембран.

Насіння льону сприяє укріпленню імунітету.

Вживання насіння льону покращає стан шкіри та волосся, запобігає сухість, усуває ознаки старіння.

Насіння льону містить велику кількість клітковини, яка нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту та сприяє очищенню організму.

Льон має м’яко виражений проносний ефект, тому його часто використовують у харчуванні, що спрямовано на зниження маси тіла.

Також насіння льону містить велику кількість вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів.

Рецепт каші з насіння льону з яблуком та корицею

Для приготування каші з насіння льону з яблуком та корицею нам знадобиться:

  • 2 ст.л насіння льону,
  • 0,5 ч.л. кориці,
  • 0,5 ст.л. меду,
  • 1-2 яблука.

Приготування:

  1. Насіння льону перемолоти на кавомолці. Робити це краще безпосередньо перед вживанням, тому що жирні кислоти швидко окислюються та втрачають свої властивості.
  2. Перемелене насіння льону залити невеликою кількістю води кімнатної температури. Залишити на декілька хвилин, щоб маса загустіла.
  3. Додати мед, корицю та нарізані яблука.
  4. Перемолоти все до отримання однорідної маси.