Світ на долоні

винна шпаргалка

Винна шпаргалка або Як обирати вина

Ця стаття про те, як навчитися обирати вина та як розпізнавати у вині всі складові його букета. Під час мандрівок Францією, я завжди заворожено дивлюся, як французи п'ють вино: спочатку кружляють його…

Хатива – перлина Валенсії

Хатива – це невеличке місто, яке знаходиться на сході Іспанії. Місто Хатива є однією  з перлин провінції Валенсія. Добиратися до нього найлегше потягом, оскільки Хатива розташована на перетині доріг, що ведуть, з…

Грецька кухня: риганада

Цього разу ми приготуємо страву грецької кухні - "риганада". Риганада - це мезе, тобто закуска. Мезе У Греції існує поняття "мезе" (mezze) - це набір закусок, який часто подають із алкогольними напоями.…
frantsuzka-kuhnya

Французька кухня

Французам належить один з величніших кулінарних спадків світу - французька кухня. Від зрілого камамберу до теплих круасанів, від вишуканих десертів до витриманого вина. І в жодній іншій країні світу це не буде…
putivnyk-michelin

Путівник Мішлен

Що таке путівники (гіди) Мішлен? Гіди Мішлен – це серія довідників, які видаються у Франції протягом більш ніж століття. Червоний гід Мішлен є найстарішим європейським довідником по отелям та ресторанам, який щороку…

grana padano-parmezan

Чим відрязняється сир Пармезан та Грана падано

У цій статті ми дізнаємось різницю між двома головними італійськими сирами Пармезан та Грана падано. Пармезан (Парміджано Реджано, Parmigiano Reggiano) та Грана Падано (Grana Padano) за межами Італії часто називають словом «пармезан».…

Чізкейк з авокадо

У цій статті ми познайомимось з історією появи чізкейка та приготуємо чізкейк з авокадо. Історія чізкейка Ніжний, несолодкий вершковий сир на основі печива та вершкового масла. Чізкейк цінують за незвичний смак. Батьківщиною…

Смузі з авокадо Вітаміна де абакате

Смузі з авокадо Вітаміна де абакате (Vitamina de abacate) – є дуже поживним та корисним напоєм. У Бразилії його готують всюди. Це зовсім не дивно, адже країна відома на весь світ як…

Ароматний соус песто

Суворі зимові дні за вікном? Невже, а ми і не чули. У нас - літо, адже ми готуємо класичний ароматний соус песто. Що у нас сьогодні у програмі? Обід по-італійськи! Яскравий-яскравий, соковитий,…

Історичні ресторани міста Барі

Де можна скуштувати справжню апулійську кухню? Звісно, що в історичних ресторанах, адже будь-яка подорож по Італії перетворюється на гастрономічний тур, особливо, якщо ви мандруєте південними містами. Ми продовжуємо нашу мандрівку Апулією та…