Звичайно, жодна Масляниця не обходиться без млинців. І у кожної господині, у кожного кухаря свій рецепт млинців. І нікому ніякі поради не потрібні. Але все ж, спробуємо дати кілька порад, як приготувати млинці, які завжди у всіх виходять, і робити їх дійсно просто. Сьогодні ми приготуємо млинці, які завжди у всіх виходять, за рецептом Валаамського монастиря.
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл,
- яйця – 3 шт.,
- пшеничне борошно – 1,5 ст.,
- цукор – 0,5 ст.л.,
- сіль – 0,5 ч.л.,
- рослинна олія чи вершкове масло – 2 ст.л.
Приготування:
- Муку перемішати з цукром та сіллю.
- Додати яйця та рослинну олію.
- Все перемішати у блендері.
- Перелити у пластикову пляшку.
- Для того щоб не подряпати сковорідку, сиру картоплю чи моркву надіти на виделку, занурити в вершкове масло та змазати сковорідку.
- Тісто рівномірно налити та випікати з обох сторін.
Головний секрет – готуйте з любов’ю!