Печиво з кукурудзяної муки та куркуми

Сьогодні ми приготуємо корисне печиво з кукурудзяної муки та куркуми, з додаванням насіння льону та соняшника, кунжуту і кмину. Печиво дуже просте та смачне. Готується швидко. Таке печиво можна готувати як в солодкому, так в солоному варіанті. Для солодкого варіанту додати більше цукру.

Рецепт печива з кукурудзяної муки та куркуми

Інгредієнти (100 шт.):

  • 1 пачка вершкового масла,
  • 1-2 ст.л. цукру,
  • 200 г кукурудзяного борошна,
  • 200 мл теплої води,
  • 350 г пшеничного борошна,
  • 1 ч.л. куркуми,
  • 1 ч.л. солі,
  • 1 ч.л. соди або розпушувача,
  • насіння льону, насіння соняшнику, кунжут, кмин – за смаком.

Приготування:

  1. Масло розморозити при кімнатній температурі, порізати шматочками.
  2. Додати 1-2 ст.л. цукру. Розтерти цукор з маслом.
  3. Додати кукурудзяну муку.
  4. Перемішати і влити теплу воду. Знову перемішати.
  5. Пшеничне борошно змішати з розпушувачем, сіллю та куркумою. Просіяти.
  6. Додати в тісто насіння льону та соняшника, кунжут і кмин. Добре перемішати.
  7. Сформувати тісто в кулю. Якщо не формується, а розсипається, додати 1-2 ст.л. рослинної олії.
  8. Розкатати тісто в корж товщиною 5-7 мм. Формочками вирізати печиво.
  9. Випікати 12-15 хвилин при температурі 200 С. Увага! Не пересушіть печиво, тоді воно буде тверде, а не пісочно-розсипчастим.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.