Рецепти кави, які варто спробувати

Рецепти кави, які варто спробувати — це кава, приготовлена за  незвичними рецептами: з льоду, з шоколадом, з сіллю, з пікантною кислинкою та, навіть, з чаєм.

КАВА В ЖАРУ

Інгредієнти:
  • 2 ч.л. кави
  • формочки для льоду
  • молоко

Якщо зварити міцну каву, розлити її у формочки для льоду, заморозити та в жаркий день додати три заморожених кавових кубика в молоко, то вийде чудовий прохолодний кавовий напій.

КАВА З ШОКОЛАДОМ

Інгредієнти:
  • Nesquik — за смаком
  • еспресо

Якщо еспресо розбавити водою та додати Nesquik, то ваша кава перетвориться у чудове Мокко.

Якщо немає Nesquik, розбавте еспресо водою, додайте 3 ч.л. какао, 3 ч.л. цукру та дрібку кориці або кілька шматочків розтопленого молочного шоколаду.

КАВА І СІЛЬ

Інгредієнти:

  • еспресо
  • молоко
  • морська сіль

На Тайвані дуже популярна кава з морською сіллю. Кава готується в мідній турці, як кава по-турецьки. Потім її змішують з молоком і збивають в білу густу піну. Сіль підсилює нотки кавового смаку і пом’якшує воду.

КАВА З ПІКАНТНОЮ КИСЛИНКОЮ

Інгредієнти:

  • еспресо
  • лимон

Італійці додають в еспресо часточку лимона. А у жаркий день можна додати колотий лід і цукор, тоді вийде непоганий освіжаючий коктейль.

КАВА З … ЧАЄМ

Один з найпопулярніших напоїв Гонконга — це Юаньян (кава з чаєм і молоком). Юаньян в перекладі  з китайської означає «качка мандаринка». Китайці назвали так цей напій, тому що жіноча і чоловіча особини цього птаха виглядають зовсім по-різному, але залишаються разом на все життя. Варто спробувати, здавалося б кава з чаєм такі різні і не схожі, але відмінно гармонують.

Інгредієнти:

  • стакан води,
  • 1 ч.л. чорного чаю,
  • 1 ч.л. згущеного молока,
  • цукор за смаком,
  • еспресо

У маленькій каструлі нагрійте воду разом з пакетиками чаю, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 3 хвилини. При цьому вода не повинна кипіти! Після цього додайте в каструлю згущене молоко, цукор і поверніть її на конфорку. Варіть ще 3 хвилини. Потім додайте в чай ​​міцну каву і добре перемішайте. Подавати напій можна як гарячим, так і з льодом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент текста та натисніть Ctrl+Enter.

No Comments Yet

Comments are closed

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: