Розпушувач тіста в домашніх умовах, виготовлений за цим рецептом, повністю замінить покупний, а тісто підніме не гірше! Можна додавати в будь-яку випічку, в млинці та оладки.
Що таке розпушувач для тіста?
Розпушувач для тіста або пекарський порошок – це речовина, що використовується для надання тісту рихлості і пишності та відсутності у готовому виробі присмаку соди.
Розпушувача для тіста краще робити не дуже багато, тому що він може злежатися. Якщо ви плануєте зробити більше розпушувача, ніж 1 порцію, обов’язково покладіть у баночку шматочок цукру, для усунення вологості.
Як приготувати розпушувач для тіста в домашніх умовах?
Інгредієнти:
- 12 частин борошна (борошно додається для зручності дозування розпушувача),
- 5 частин соди,
- 3 частини лимонної кислоти.
Приготування:
Все інгредієнти обов’язково взважити.
Для того щоб відразу не розпочалась реакція, до абсолютно сухої баночки абсолютно сухою ложкою всипати 12 частин (ложок) борошна, потім 5 частин (ложок) соди, 3 частини (ложки) лимонної кислоти.
Зберігати у щільно закритій баночці і слідкувати, щоб в середину не потрапила волога.
Скільки розпушувача додавати в тісто?
На 1 кг борошна приблизно 4-6 ч.л. розпушувача.