Сьогодні ми приготуємо суп, історія якого налічує більше 6000 років. У багатьох ця страва асоціюється з Францією, а насправді, її із задоволенням готують і в інших країнах. Мова йде про ситну страву з багатим ароматом, дуже цікавим смаком та ніжною консистенцією – суп з цибулі, точніше, його грецький варіант – Креммідосупа.
Вважається, що батьківщиною цибулі є Південно-західна Азія. Звідти вже цибуля поширилась Середземноморськими країнами.
Спочатку юшку з цибулі вживали бідняки і раби, тому що вона була доступною, і часто, навіть, безкоштовної їжею. В наш час суп з цибулі – це делікатес.
Цибуля є дуже корисною. Вона містить білок, вітаміни, флавоніди, ферменти, мінеральні солі, фосфор, залізо, йод, фітонциди. Має відмінні бактерицидні властивості. Її використовують в кулінарії, в медицині та, навіть, в косметичних цілях.
Креммідосупа або Суп з цибулі по-грецьки
Інгредієнти:
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- вершкове масло
- 2 ст. ложки кукурудзяного борошна
- 1 літр м’ясного або курячого бульйону
- 1 зубчик часнику
- сир твердий
- сіль і спеції (орегано, мелений чорний перець, лавровий лист) за смаком
Приготування:
- Лук очистити, нарізати і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору.
- У бульйон додати кукурудзяну муку, цибулю, сіль, спеції. Варити на слабкому вогні 30 хвилин.
Готовий суп розлити за тарілках. У кожну тарілку додати трохи вичавленого часнику і посипати зверху тертим сиром. Чудово смакують грінки з житнього хліба.