Бабагануш, хумус, гуакомолле

хумус

Бабагануш, хумус, гуакомолле – це закуски. Їх краще відразу готувати багато, тому що  точно зацінить вся сім’я. Вони ідеальні як доповнення до обіду, перекусу, або просто як пасти для бутербродів. Їх можна зберігати в холодильнику кілька днів, хоча, на практиці, такі закуски дуже-дуже швидко зникають.

Бабагануш

бабагануш

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • паста тахіні – 3 ст.л.
  • часник – 1-2 часточки
  • сіль / перець – за смаком
  • свіжа петрушка

Приготування:

  1. Баклажани проколоти і запекти в духовці при температурі 200°С до м’якості.
  2. Вийняти. Щоб легше було знімати шкірку, покласти в миску під кришку, або в поліетиленовий пакет.
  3. Коли баклажани охолонуть, очистити від шкірки, перекласти в глибоку миску і виделкою або блендером збити до консистенції пюре.
  4. Додати лимонний сік, пасту тахіні, вичавлений часник, сіль, перець і оливкову олію.
  5. Ретельно перемішати і посипати дрібно порізаною петрушкою.

От і все! Бабагануш можна їсти теплим або холодним, мазати на хліб або використовувати як гарнір.

Хумус

хумус

Інгредієнти:

  • нут – 250 г
  • морква – 1шт.
  • стебла селери – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • паста тахіні або кунжутне масло – 3 ст.л.
  • лимон – 1 шт.
  • часник – 1-2 часточки

Приготування:

Все набагато простіше, ніж ви думаєте.

  1. Нут замочити на 3-4 години. Промити, покласти в каструлю, залити холодною водою.
  2. Туди ж покласти очищену цибулю, крупно нарізану моркву і селеру, поки без солі.
  3. Відварити до готовності, але не переварювати, щоб нут не розварився.
  4. Злити воду, вийняти моркву, цибулю і селеру.
  5. Нут разом з овочевим бульоном та оливковою олією збити блендером.
  6. Додати мелений кумін, пасту тахіні або кунжутне масло, лимонний сік, часник, посолити і поперчити (кайєнським перцем).

Власне, все! Подаємо і насолоджуємося!

Елементарний гуакомолле

Цей соус ідеальний і як паста для бутерброда, і як гарнір.

guacamole

Інгредієнти:

  • м’яке авокадо – 1 шт.
  • лайм – 1 шт.
  • перець чилі – маленький стручок
  • зелена цибуля – 10 г
  • свіжий коріандр (кінза) – 1 пучок
  • помідор – 1 шт.
  • сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Лук і кінзу дрібно порізати. Чилі – ще дрібніше.
  2. Помідори очистити від насіння і зайвого соку, порізати маленькими кубиками.
  3. Почистити авокадо, прибрати ядро, покласти в миску, полити соком лайма чи лимона, добре розім’яти виделкою до стану пюре.
  4. Додати помідори, рубану зелень. Посолити, перчити, гарно все перемішати.

Наш гуакамолле готовий!