Гарбузово-гречане різотто: пропонуємо цікавий рецепт корисного сніданку. Звичні та прості інгредієнти, мінімум часу і смачний та корисний сніданок готов.
Інгредієнти:
- гречана крупа – 300 г
- гарбуз – 300 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- оливкова олія – 1 ст.л.
- ізюм – 1 ст.л.
- грецькі горіхи – 4 шт.
- шафран – 1 щіпка
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Гречану крупу промити.
- Гарбуз очистити та дрібно нарізати або натерти на крупній тертушці.
- Цибулю дрібно нарізати, часник розчавити і дрібно нарізати. Пасерувати на оливковій олії.
- Як тільки цибуля стане прозорою, додати гречану крупу, зверху гарбуз.
- Залити гарячою водою (вода повинна покривати крупу і овочі на два пальця). Варити без кришки, постійно помішуючи.
- Коли вода наполовину випарується, додайте дрібку шафрану, ізюм, перець і сіль.
Готувати до готовності гречки, додаючи за необхідності трохи гарячої води. Гречка повинна розваритися (як ніби трохи в соусі), це один з головних ознак хорошого різотто! Подавайте зі свіжою пряною зеленню!
Смачного!
Ще більше смачних та корисних страв ТУТ