Мармелада з карамелізованої цибулі

Чиполліно представляє овочевий гастрономічний хіт! Мармелада з карамелізованої цибулі – ідеальна компанія до страв з м’яса та сирної тарілки. Дуже смачно намазати її на житні грінки.

Для ідеальної консистенції цибулю необхідно нарізати тонкими півкільцями. Щоб уникнути сліз під час нарізки, очистіть і замочіть цибулю в холодній воді на 45 хвилин. Ніж має бути обов’язково дуже гострим.

Мармелада з карамелізованої цибулі

Інгредієнти:

  • червона цибуля – 2–3 шт.
  • свіжий чилі – 2 шт.
  • цукор – 200 г
  • червоне вино – 300 мл
  • вишневий сік – 200 г
  • м’ята – 2 гілочки
  • чебрець – 2–3 гілочки

Приготування:

  1. Овочі та зелень вимити, цибулю почистити.
  2. Цибулю тонко порізати, покласти в каструлю, засипати цукром та нагріти.
  3. Додати червоне вино та вишневий сік. Випарити рідину, поки її обсяг не зменшиться в 2 рази.
  4. Додати інші подрібнені інгредієнти. Уварити до консистенції варення.
  5. Зберігати в банках у холодильнику.