Чиполліно представляє овочевий гастрономічний хіт! Мармелада з карамелізованої цибулі – ідеальна компанія до страв з м’яса та сирної тарілки. Дуже смачно намазати її на житні грінки.
Для ідеальної консистенції цибулю необхідно нарізати тонкими півкільцями. Щоб уникнути сліз під час нарізки, очистіть і замочіть цибулю в холодній воді на 45 хвилин. Ніж має бути обов’язково дуже гострим.
Мармелада з карамелізованої цибулі
Інгредієнти:
- червона цибуля – 2–3 шт.
- свіжий чилі – 2 шт.
- цукор – 200 г
- червоне вино – 300 мл
- вишневий сік – 200 г
- м’ята – 2 гілочки
- чебрець – 2–3 гілочки
Приготування:
- Овочі та зелень вимити, цибулю почистити.
- Цибулю тонко порізати, покласти в каструлю, засипати цукром та нагріти.
- Додати червоне вино та вишневий сік. Випарити рідину, поки її обсяг не зменшиться в 2 рази.
- Додати інші подрібнені інгредієнти. Уварити до консистенції варення.
- Зберігати в банках у холодильнику.