Ці неймовірні мультизернові крекери складаються з цілого насіння, яке є дуже корисним для нашого організму. Адже, насіння багате корисним рослинним білком і клітковиною, яка працює немов мітла в вашому організмі, ніжно і дбайливо очищаючи його від шлаків, що накопичилися. Головне знати міру і не з’їсти все за один раз;)
Інгредієнти:
- 200 г насіння соняшнику
- 100 г насіння льону
- 75 г насіння гарбуза
- 50 г насіння кунжуту
- 300 г вівсяних пластівців
- 2 ст.л. вівсяного або гречаного борошна
- 1 ½ ч.л. морської солі
- 1/2 ч.л. будь-якого підсолоджувача
- 250 мл води (дивитися по густоті)
- 3 ст.л. оливкового масла
- часниковий порошок, розмарин, чебрець або інші приправи (за смаком)
Приготування:
- Змішайте всі сухі інгредієнти.
- Змішайте воду та оливкову олію. Добре перемішайте.
- З’єднайте суху і мокру частини, і добре перемішайте. ВАЖЛИВО: тісто має бути дуже тугим і добре тримати форму. Якщо воно вам здасться сухуватим, додайте трохи води.
- Розділіть тісто на дві частини. Змастіть пергамент олією. Покладіть кожну частину тіста між двома листами пергаменту. Розкатайте в тонкий шар.
- Заберіть верхній шар пергаменту, акуратно наріжте тісто на квадрати або прямокутники, піддайте виделкою або лопаткою і перенесіть на змащене маслом деко.
- Випікайте мультизернові крекери протягом 15 хвилин з одного боку і 10 хвилин з іншого, при температурі 170-180 градусів Цельсія. Спостерігайте за ними, головне не перетримати.
Перевіряємо на готовність, тут все просто: ламається і хрумтить, значить все ок;)
Ще більше рецепті смачних та корисних страв в рубриці Смачні рецепти.