У норвезькій кухні немає жодної страви, яка увійшла б в міжнародну кухню, але в цій країні є страви, які ні в якій іншій країні не зможуть приготувати так смачно. Отже, сьогодні ми приготуємо швидку, ситну, ароматну та дуже ніжну страву норвезької кухні – оселедець з яблуками, запечений у духовці.
Інгредієнти:
- 4 філе свіжомороженого оселедця
- 1 яблуко
- 1 цибулина
- 50 г каперсів
- 30 г вершкового масла
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- масло для змащування форми
- сіль, перець
Приготування:
- Посолити філе оселедця.
- Яблуко очистити та дрібно нарізати.
- Цибулю очистити та дрібно нарізала.
- Каперси порубати.
- Форму змастити вершковим маслом.
- Викласти в форму яблуко, цибулю, каперси, перемішати.
- Посолити, поперчити.
- Зверху викласти оселедець.
- Нарізати масло на шматочки, виложити на оселедець.
- Посипати панірувальними сухарями.
- Запікати протягом 20-25 хвилин при t 210 °С.