Печінка по-берлінськи – це класична страва німецької кухні, подається у багатьох ресторанах світу. Ніжна і соковита печінка, ароматні цибулеві кільця з легкою «хрустинкою» і вишуканим яблучним післясмаком.
Інгредієнти:
- яловича печінка – 400 г
- яблуко – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- вершкове масло – 50 г
- борошно пшеничне – 2 ст. л.
- перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 1/4 ч.л.
Приготування:
Печінка:
- Печінку помити і зняти з неї плівку.
- Розрізати на пласти товщиною 1-1,5 см (протоки видалити).
- Обсушити пласти печінки серветкою та обваляти в борошні.
- На сковороді розтопити вершкове масло і викласти печінку.
- Обсмажити по 5-6 хвилин з кожного боку.
Карамелізовані яблука:
- На сковороду насипати цукор, покласти шматочок вершкового масла.
- Яблука вимити, почистити, видалити серцевину і нарізати шматочками.
- Виложити на сковороду з цукром і маслом.
- Обсмажити до легкої золотистої скоринки.
Цибулеві кільця:
- У цю ж сковороду, в якій смажилися яблука, покласти цибулю, нарізану півкільцями.
- Обсмажити до золотистого кольору.
При подачі, на блюдо виложити шматочки печінки, зверху цибулеві кільця та карамелізовані яблука.