Печінка по-берлінськи

печінка по берлінськи

Печінка по-берлінськи – це класична страва німецької кухні, подається у багатьох ресторанах світу. Ніжна і соковита печінка, ароматні цибулеві кільця з легкою «хрустинкою» і вишуканим яблучним післясмаком.

Інгредієнти:

  • яловича печінка –  400 г
  • яблуко –  1 шт.
  • цибуля ріпчаста –  1 шт.
  • вершкове масло –  50 г
  • борошно пшеничне –  2 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
  • цукор –  1 ст. л.
  • сіль –  1/4 ч.л.

Приготування:

Печінка:

  1. Печінку помити і зняти з неї плівку.
  2. Розрізати на пласти товщиною 1-1,5 см (протоки видалити).
  3. Обсушити пласти печінки серветкою та обваляти в борошні.
  4. На сковороді розтопити вершкове масло і викласти печінку.
  5. Обсмажити по 5-6 хвилин з кожного боку.

Карамелізовані яблука:

  1. На сковороду насипати цукор, покласти шматочок вершкового масла.
  2. Яблука вимити, почистити, видалити серцевину і нарізати шматочками.
  3. Виложити на сковороду з цукром і маслом.
  4. Обсмажити до легкої золотистої скоринки.

Цибулеві кільця:

  1. У цю ж сковороду, в якій смажилися яблука, покласти цибулю, нарізану півкільцями.
  2. Обсмажити до золотистого кольору.

При подачі, на блюдо виложити шматочки печінки, зверху цибулеві кільця та  карамелізовані яблука.