Сьогодні ми приготуємо корисне печиво з кукурудзяної муки та куркуми, з додаванням насіння льону та соняшника, кунжуту і кмину. Печиво дуже просте та смачне. Готується швидко. Таке печиво можна готувати як в солодкому, так в солоному варіанті. Для солодкого варіанту додати більше цукру.
Рецепт печива з кукурудзяної муки та куркуми
Інгредієнти (100 шт.):
- 1 пачка вершкового масла,
- 1-2 ст.л. цукру,
- 200 г кукурудзяного борошна,
- 200 мл теплої води,
- 350 г пшеничного борошна,
- 1 ч.л. куркуми,
- 1 ч.л. солі,
- 1 ч.л. соди або розпушувача,
- насіння льону, насіння соняшнику, кунжут, кмин – за смаком.
Приготування:
- Масло розморозити при кімнатній температурі, порізати шматочками.
- Додати 1-2 ст.л. цукру. Розтерти цукор з маслом.
- Додати кукурудзяну муку.
- Перемішати і влити теплу воду. Знову перемішати.
- Пшеничне борошно змішати з розпушувачем, сіллю та куркумою. Просіяти.
- Додати в тісто насіння льону та соняшника, кунжут і кмин. Добре перемішати.
- Сформувати тісто в кулю. Якщо не формується, а розсипається, додати 1-2 ст.л. рослинної олії.
- Розкатати тісто в корж товщиною 5-7 мм. Формочками вирізати печиво.
- Випікати 12-15 хвилин при температурі 200 С. Увага! Не пересушіть печиво, тоді воно буде тверде, а не пісочно-розсипчастим.