Суп з цибулі або Креммідосупа

креммідосупа або суп з цибулі по-грецьки

Сьогодні ми приготуємо суп, історія якого налічує більше 6000 років. У багатьох ця страва асоціюється з Францією, а насправді, її із задоволенням готують і в інших країнах. Мова йде про ситну страву з багатим ароматом, дуже цікавим смаком та ніжною консистенцією – суп з цибулі, точніше, його грецький варіант – Креммідосупа.

Вважається, що батьківщиною цибулі є Південно-західна Азія. Звідти вже цибуля поширилась Середземноморськими країнами.

Спочатку юшку з цибулі вживали бідняки і раби, тому що вона була доступною, і часто, навіть, безкоштовної їжею. В наш час суп з цибулі – це делікатес.

Цибуля є дуже корисною. Вона містить білок, вітаміни, флавоніди, ферменти, мінеральні солі, фосфор, залізо, йод, фітонциди. Має відмінні бактерицидні властивості. Її використовують в кулінарії, в медицині та, навіть, в косметичних цілях.

Креммідосупа або Суп з цибулі по-грецьки

Інгредієнти:

  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • вершкове масло
  • 2 ст. ложки кукурудзяного борошна
  • 1 літр м’ясного або курячого бульйону
  • 1 зубчик часнику
  • сир твердий
  • сіль і спеції (орегано, мелений чорний перець, лавровий лист) за смаком

Приготування:

  1. Лук очистити, нарізати і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору.
  2. У бульйон додати кукурудзяну муку, цибулю, сіль, спеції. Варити на слабкому вогні 30 хвилин.

Готовий суп розлити за тарілках. У кожну тарілку додати трохи вичавленого часнику і посипати зверху тертим сиром. Чудово смакують грінки з житнього хліба.