Сьогодні ми приготуємо смачну та корисну страву німецької кухні – тушковану червону капусту з картопляними кльозами, яка ідеально смакує до м’яса.
Тушкована червона капуста
Інгредієнти:
- середня головки червоної капусти,
- 2 кисло-солодких яблука,
- 1 цибулина,
- 2 ст.л. кислого червоного варення, або 1 ст.л. клюкви чи брусники,
- 50 мл олії,
- 2 лаврових листа,
- 2 гвоздики,
- лимонний сік.
Приготування:
- Цибулю та яблуко порізати невеликими кубиками, потушити в олії протягом 5-7 хв.
- Капусту тонко пошаткувати. Додати до цибулі з яблуком.
- Скропити лимонним соком, додати сіль та цукор за смаком, гвоздику та лавровий лист.
- Все добре перемішати та тушити протягом 20-30 хв.
- Наприкінці додати варення чи ягоди та протушити ще 5-7 хв.
Франконські кльози класичні
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 1 яйце
- 1 ст.л. борошна
- 2 літри підсоленої води
Приготування:
- Картоплю відварити, зробити з неї пюре.
- Додати яйце та борошно.
- Сформувати кульки.
- Відварити їх у підсоленій воді.