Тушкована червона капуста з кльозами

тушкована червона капуста з кльозами, німецька кухня

Сьогодні ми приготуємо смачну та корисну страву німецької кухні – тушковану червону капусту з картопляними кльозами, яка ідеально смакує до м’яса.

Тушкована червона капуста

Інгредієнти:

  • середня головки червоної капусти,
  • 2 кисло-солодких яблука,
  • 1 цибулина,
  • 2 ст.л. кислого червоного варення, або 1 ст.л. клюкви чи брусники,
  • 50 мл олії,
  • 2 лаврових листа,
  • 2 гвоздики,
  • лимонний сік.

Приготування:

  1. Цибулю та яблуко порізати невеликими кубиками, потушити в олії протягом 5-7 хв.
  2. Капусту тонко пошаткувати. Додати до цибулі з яблуком.
  3. Скропити лимонним соком, додати сіль та цукор за смаком, гвоздику та лавровий лист.
  4. Все добре перемішати та тушити протягом 20-30 хв.
  5. Наприкінці додати варення чи ягоди та протушити ще 5-7 хв.

Франконські кльози класичні

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 літри підсоленої води

Приготування:

  1. Картоплю відварити, зробити з неї пюре.
  2. Додати яйце та борошно.
  3. Сформувати кульки.
  4. Відварити їх у підсоленій воді.