Go Back
syrnyky-z-pshona

Сирники з пшона

Ідеальна ранкова страва: смачна, проста, поживна та швидка у приготуванні.

Інгредієнти:
  

  • 100 г пшона
  • 1 ч.л. цедри лимона
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ст.л. перемеленого насіння льону
  • 1 ст.л. кокосової стружки або манної крупи
  • 4 шт. фініків

Приготування:
 

  • Пшоно ретельно промити декілька раз (до прозрачної води). Залити кип'ятком та залишити на 5-10 хв., щоб вийшла гіркота. Зварити пшоняну кашу.
  • Обережно, не зачіпив білу частину лимона, натерти 1 ч.л. лимонної цедри.
  • Фініки залити кип'ятком та залишити на 5-10 хвилин.
  • Змішати всі інгредієнти за допомогою блендера.
  • Змочити руки у воді, зробити кульки та приплюснути, щоб надати форму сирникам.
  • Випікати у духовці або обсмажити на маслі гхі (чи вершковому маслі).
  • Подавати з соусом із ягід (ягоди + мед), просто з медом чи з горіховою пастою.

КБЖВ на 1 порцію:

  • ккал - 182 
  • білки - 3,8
  • жири - 4
  • вуглеводи - 31