Go Back

Риганада

Риганада – це проста, смачна та швидка у приготуванні страва грецької кухні, вірніше, кухні Іонічних островів: Корфу, Кефалонія, Закінф, Лефкада, Ітака, Кітіра та ін.
Риганада – це смачне поєднання помідорів із солоним сиром, яке використовується у багатьох стравах грецької кухні. Риганаду можна вживати як закуску перед основною стравою або як повноцінний сніданок, доповнивши її філіжанкою кави.

Інгредієнти:
  

  • 4 скибочки свіжого сільського хліба
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 3 шт. стиглих помідорів
  • 2 ч.л. сушеного орегано

Приготування:
 

  • Скибочки хліба підсмажити на сухій сковороді до рум'яної скоринки по 1-2 хв. з кожного боку, потім змастити їх оливковою олією.
  • Помідори нарізати дрібними кубиками.
  • Сир розчавити за допомогою виделки.
  • Помідори викласти на хліб, посипати сиром та орегано.
  • Подавати закуску до столу відразу після приготування, щоб хліб залишався хрустким.