Грецька кухня: риганада

Цього разу ми приготуємо страву грецької кухні – “риганада”. Риганада – це мезе, тобто закуска.

Мезе

У Греції існує поняття “мезе” (mezze) – це набір закусок, який часто подають із алкогольними напоями. Мезе діляться на рибні та м’ясні, кожен вид доповнюється сирами, оливками і великою кількістю соусів.

Ось класичний рецепт закуски, що подається у складі мезе: 300 г сиру “Фета” акуратно нарізати скибочками, викласти на тарілку, посипати 2 ч.л. орегано, полити 1/4 склянки оливкової олії, прикрасити оливками та подати зі свіжим хлібом.

Риганада

Риганада – це проста, смачна та швидка у приготуванні страва грецької кухні, вірніше, кухні Іонічних островів: Корфу, Кефалонія, Закінф, Лефкада, Ітака, Кітіра та ін.
Риганада – це смачне поєднання помідорів із солоним сиром, яке використовується у багатьох стравах грецької кухні. Риганаду можна вживати як закуску перед основною стравою або як повноцінний сніданок, доповнивши її філіжанкою кави.

Інгредієнти:
  

  • 4 скибочки свіжого сільського хліба
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 3 шт. стиглих помідорів
  • 2 ч.л. сушеного орегано

Приготування:
 

  • Скибочки хліба підсмажити на сухій сковороді до рум'яної скоринки по 1-2 хв. з кожного боку, потім змастити їх оливковою олією.
  • Помідори нарізати дрібними кубиками.
  • Сир розчавити за допомогою виделки.
  • Помідори викласти на хліб, посипати сиром та орегано.
  • Подавати закуску до столу відразу після приготування, щоб хліб залишався хрустким.