Сьогодні ми приготуємо смачний, корисний та дуже ніжний смородиновий зефір з ноткою м’яти, який не містить цукру і буквально тане в роті.
Інгредієнти:
- 2 білки
- 150 г смородини
- 120 г яблучного пюре (з яблук солодких сортів)
- 3-4 листочка м’яти
- 2-3 ст.л. меду
- 2 ч.л. агар-агару
Приготування:
- Агар-агар замочити у воді хвилин на десять (вода повинна його тільки покрити).
- З яблук приготувати пюре. Для цього їх потрібно почистити, видалити насіння і потушити.
- Смородину та готові яблука перетерти через сито.
- Білки збити до стійких піків, потім поступово додавати мед і продовжувати збивати (маса повинна бути, як на бізе).
- Змішати смородинове пюре з яблучним, додати розмочений агар-агар, листочки м’яти, довести суміш до кипіння і проварити 1-2 хвилини. Постійно пюре помішувати, щоб нічого не пригоріло. Потім м’яту прибрати.
- У білки тонкою цівкою вливати гаряче пюре. Для того щоб не з’являлися комочки, продовжувати безперервно збивати суміш.
- Викласти зефір на пергамент ложкою або за допомогою кондитерського мішечка. І залишити на добу при кімнатній температурі підсихати.