Запорука успіху у приготуванні бананового хліба – це сильно стиглі й соковиті банани. Банановий хліб неодмінно полюблять усі – і дорослі, і діти, а особливо ви – за те, що банановий хліб можна приготувати навіть тоді, коли в холодильнику є тільки темні банани, які тихо лежать в кутку і чекають свого часу.
Інгредієнти:
- стиглі банани – 4 шт.
- борошно з полби – 2 ст.
- насіння Чіа – 2 ст.л.
- вода – 6 ст.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- сода – 1/2 ч.л.
- волоські горіхи – 5-6 шт.
- курага – 2-3 шт.
Приготування:
- Змішати насіння Чіа та воду, залишити на 20 хвилин. Це буде заміна яєць. Суміш повинна бути гелеобразною. Якщо маса дуже густа, додайте по столовій ложці води.
- Зробіть пюре з бананів, порубайте горіхи, поріжте на кубики курагу.
- У миску з Чіа-гелем додайте пюре з бананів, горіхи і курагу. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Просійте борошно в миску з отриманою масою. На столову ложку видавіть сік лимона та акуратно розчиніть в ньому соду. Добре перемішайте готове тісто.
- Форму застеліть пергаментом, викладіть тісто, вирівняйте по всій площі.
- Випікати протягом 40 хвилин при температурі 180°С.
Смачного!