Банановий кекс без цукру

Цього разу ми приготуємо простий та смачний банановий кекс без цукру з ніжним смаком та ароматом. За бажанням можна додати ваші улюблені прянощі, наприклад, кардамон, корицю та інші горішки та сухофрукти.

Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.
  • сметана – 3 ст. л.
  • м’яке вершкове масло – 100 г
  • мед – 50 мл
  • сода (або розпушувач) – 1 ч. л.
  • гречане борошно – 120-150 г
  • жменя родзинок
  • волоський горіх – 3-4 шт.

Приготування:

1. Банани перетворити на пюре.

2. Додати сметану, м’яке вершкове масло, соду або розпушувач для тіста, мед.

3. Волоські горіхи підсушити на сковороді і порубати.

4. Додати до тіста волоські горіхи та промиті родзинки.

5. Додати борошно, довести тісто до консистенції густої сметани. Борошна може знадобитися трохи більше, ніж зазначено у рецепті.

6. Форму для випікання змастити маслом. Вилити тісто у форму. Випікати протягом 25-35 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.