Цього разу ми приготуємо простий та смачний банановий кекс без цукру з ніжним смаком та ароматом. За бажанням можна додати ваші улюблені прянощі, наприклад, кардамон, корицю та інші горішки та сухофрукти.
Інгредієнти:
- банани – 2 шт.
- сметана – 3 ст. л.
- м’яке вершкове масло – 100 г
- мед – 50 мл
- сода (або розпушувач) – 1 ч. л.
- гречане борошно – 120-150 г
- жменя родзинок
- волоський горіх – 3-4 шт.
Приготування:
1. Банани перетворити на пюре.
2. Додати сметану, м’яке вершкове масло, соду або розпушувач для тіста, мед.
3. Волоські горіхи підсушити на сковороді і порубати.
4. Додати до тіста волоські горіхи та промиті родзинки.
5. Додати борошно, довести тісто до консистенції густої сметани. Борошна може знадобитися трохи більше, ніж зазначено у рецепті.
6. Форму для випікання змастити маслом. Вилити тісто у форму. Випікати протягом 25-35 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.