Кекс з авокадо та бананом, або банановий хліб

Цього разу ми приготуємо кекс з авокадо та бананом, або банановий хлі, який є традиційною випічкою американської кухні. Насправді, банановий хліб зовсім не хліб, а солодкий кекс, який готується з додаванням авокадо та шматочків темного шоколаду.

Цікаво, що минулої весни, під час пандемії та самоізоляції, пошукові запити в інтернеті про те, як приготувати банановий хліб зросли більш ніж на 50%. Це зовсім не дивно, адже процес випічки заспокоює, допомагає зняти стрес та переключитися.  До того ж, коли ми робимо одну й ту саму дію знов і знов – це створює відчуття стабільності та комфорту. Також загально відомо, що банани містять вітаміни групи В, які сприяють виробленню гормону щастя – серотоніну та алкалоїд “харман”, який викликає почуття ейфорії.

Готується кекс з авокадо та бананом просто, швидко, з недорогих інгредієнтів, при цьому він є неймовірно ситий та ароматний.

Кекс з авокадо та бананом, або банановий хліб

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 1 склянка коричневого цукру
  • 2 яйця
  • ¼ склянки молока
  • 1 велике або 2 маленьких стиглих авокадо
  • 2 стиглих банана
  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1 ч. л. розпушувача тіста
  • ½ ч. л. харчової соди
  • друбка солі
  • 1 плитка темного шоколаду
  • 80 г волоських горіхів

Приготування:

  1. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно розтануло.
  2. Змішати цукор з яйцями та молоком, збийте вінчиком.
  3. Очистіть авокадо та банани, пюруруйте м’якоть у блендері чи кухонному комбайні. Змішайте із приготовленою сумішшю.
  4. В окрему миску просійте борошно з розпушувачем, содою та сіллю. Поступово вмішайте суху суміш у рідку, щоб вийшло однорідне тісто.
  5. Нарубайте темний шоколад і волоські горіхи, додайте в тісто і перемішайте.
  6. Викладіть тісто у прямокутну форму для кексу, змащену олією та вистелену пергаментом.
  7. Щоб ефектно прикрасити кекс, розріжте банан вздовж на дві половинки, викладіть поверх тіста і додайте декілька грецьких горішків.
  8. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці близько 40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою, із середини готового кексу дерев’яна зубочистка виходитиме сухою або майже сухою.
  9. Достаньте форму з кексом з духовки і дайте охолонути 10 хвилин. Потім витягніть кекс з форми та остудіть на решітці.