Інгредієнти:
- 500 г буряка,
- 260 г борошна,
- 1 ч. л. соди,
- 1,5 ст. л. порошку какао,
- 150 г цукру,
- 2 яйця,
- 80 мл рослинної олії,
- 80 мл кефіру.
Приготування:
- Буряк зварити, охолодити, очистити і подрібнити у блендері або натерти на тертушці, щоб отримати 330 мл пюре (приблизно 1,3 склянки).
- Змішати борошно, какао, соду і цукор.
- Додати бурякове пюре, яйця, масло і кефір. Добре перемішати.
- Формочки змастити жиром, накласти в них тісто.
- Випікати приблизно 25 хвилин при 180 ºC.
- Зверху можна прикрасити розтопленим шоколадом.