Сьогодні у меню 6 рецептів корисних цукерок для всієї родини: римські трюфели, трюфелі мокка, м’ятні трюфелі, кокосові шарики, лимонні кубики та імбирні шарики з корицею.
Що може бути кращим, ніж чашечка кавусі без цукру зі смачними та корисними цукерками?
Основні інгредієнти для наших цукерок – тільки натуральні: курага, фініки, горіхи, кориця та какао. За бажанням можна додати інші сухофрукти: клюкву, вишню, родзинки.
Під час сушки фрукти втрачають воду, а всі корисні речовини в них залишаються.
Сухофрукти містять багато пектину та клітковини. Також сухофрукти – це концентрація калію та магнію, мікроелементів та вітамінів.
А ще, калорійність сухофруктів вище, ніж калорійність свіжих фруктів, тому кожна цукерка має сильний енергетичний заряд.
Психологи стверджують, що “справжнє задоволення приносить лише перший шматочок пирожного, а на другому шматочку це відчуття вже слабшає. Далі ми їмо по інерції”. Якщо в це повірити, то з’їсти пару цукерок і зупинитися – не важко.
Римські трюфелі (15 штук)
- 150 г фініків без кісточок
- 50 г мигдалю
- 2 ст.л. порошку какао
- какао для обвалення цукерок
- 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)
Трюфелі мокка (20 штук)
- 200 г фініків без кісточок
- 50 г мигдалю
- 1-2 ч.л. розчинної кави
- 2 ст.л. порошку какао
- какао для обвалення цукерок
- 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)
М’ятні трюфелі (20 шт)
- 100 г фініків
- 100 г чорносливу
- 1 ч.л. ложка сушеної м’яти
- 2 ст.л. какао
- 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)
Лимонні кубики (20 шт)
- 150 г сушених абрикосів
- 100 г сушених яблук
- цедра невеликого лимона
- лимонний сік
- 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)
Кокосові кульки (20 шт)
- 75 г кокосової стружки
- стружка для обвалення цукерок
- 100 г сушених фініків без кісточок
- 100 г сушених абрикосів
- дрібка ванілі
Імбирні кульки з корицею (15 шт)
- 150 г сушених абрикосів
- 1 ч.л. кориці
- кориця для обвалення цукерок
- 65 г волоських горіхів
- 1 ч.л. тертого імбиря
Приготування:
Усі цукерки готуються однаково.
- Горіхи, сухофрукти та інші інгредієнти подрібнити у блендері до отримання гладкої маси. Якщо маса дуже суха, додайте трохи води або соку.
- Сформуйте з тіста цукерки потрібної форми.
- Обваляйте їх у какао або кокосовій стружці (згідно рецепту).
Завдяки кокосовому маслу тісто для цукер стане пластичнішим. Але і без масла вони дуже смачні.
Зберігати цукерки слід у холодильнику.