6 рецептів корисних цукерок

6-korysnih-tsukerok

Сьогодні у меню 6 рецептів корисних цукерок для всієї родини: римські трюфели, трюфелі мокка, м’ятні трюфелі, кокосові шарики, лимонні кубики та імбирні шарики з корицею.

Що може бути кращим, ніж чашечка кавусі без цукру зі смачними та корисними цукерками?

Основні інгредієнти для наших цукерок – тільки натуральні: курага, фініки, горіхи, кориця та какао. За бажанням можна додати інші сухофрукти: клюкву, вишню, родзинки.

Під час сушки фрукти втрачають воду, а всі корисні речовини в них залишаються.

Сухофрукти містять багато пектину та клітковини. Також сухофрукти – це концентрація калію та магнію, мікроелементів та вітамінів.

А ще, калорійність сухофруктів вище, ніж калорійність свіжих фруктів, тому кожна цукерка має сильний енергетичний заряд.

Психологи стверджують, що “справжнє задоволення приносить лише перший шматочок пирожного, а на другому шматочку це відчуття вже слабшає. Далі ми їмо по інерції”. Якщо в це повірити, то з’їсти пару цукерок і зупинитися – не важко.

Римські трюфелі (15 штук)

  • 150 г фініків без кісточок
  • 50 г мигдалю
  • 2 ст.л. порошку какао
  • какао для обвалення цукерок
  • 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)

Трюфелі мокка (20 штук)

  • 200 г фініків без кісточок
  • 50 г мигдалю
  • 1-2 ч.л. розчинної кави
  • 2 ст.л. порошку какао
  • какао для обвалення цукерок
  • 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)

М’ятні трюфелі (20 шт)

  • 100 г фініків
  • 100 г чорносливу
  • 1 ч.л. ложка сушеної м’яти
  • 2 ст.л. какао
  • 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)

Лимонні кубики (20 шт)

  • 150 г сушених абрикосів
  • 100 г сушених яблук
  • цедра невеликого лимона
  • лимонний сік
  • 1 ч.л. кокосової олії (не обов’язково)

Кокосові кульки (20 шт)

  • 75 г кокосової стружки
  • стружка для обвалення цукерок
  • 100 г сушених фініків без кісточок
  • 100 г сушених абрикосів
  • дрібка ванілі

Імбирні кульки з корицею (15 шт)

  • 150 г сушених абрикосів
  • 1 ч.л. кориці
  • кориця для обвалення цукерок
  • 65 г волоських горіхів
  • 1 ч.л. тертого імбиря

Приготування:

Усі цукерки готуються однаково.

  1. Горіхи, сухофрукти та інші інгредієнти подрібнити у блендері до отримання гладкої маси. Якщо маса дуже суха, додайте трохи води або соку.
  2. Сформуйте з тіста цукерки потрібної форми.
  3. Обваляйте їх у какао або кокосовій стружці (згідно рецепту).

Завдяки кокосовому маслу тісто для цукер стане пластичнішим. Але і без масла вони  дуже смачні.

Зберігати цукерки слід у холодильнику.