Слабосолоний лосось з апельсином

slabosolonyj-losos-z-apelsynom

Готуємо слабосолоний лосось з апельсином. Смак апельсина в рибі відсутній. Риба не мокра, упруга, добре нарізається та… викликає залежність )).

Інгредієнти:

  • 600-700 г філе лосося
  • 5 ст.л. крупної солі
  • 1 ст.л. цукру
  • цедра 2-х апельсинів та 1 лимона
  • фреш 1 апельсина
  • 2 ст.л. коньяка

Приготування:

  1. Зробіть апельсинову сіль. Для цього змішайте сіль, цукор та цедру.
  2. У ємність покладіть 2/3 апельсинової солі, зверху – філе лосося.
  3. Присипте апельсиновою сіллю, яка залишилась.
  4. Вичавіть сік 1 апельсина, додайте коньяк та полийте рибу.
  5. Накрийте та приберіть рибу в холодильник на 4-5 годин (краще на ніч).
  6. Промийте рибу, промокніть паперовим рушником.

Насолоджуйтесь!