Сьогодні ми завітали на Чернігівщину. Чернігівщина відома не тільки своєю насиченою і цікавою історією, унікальними пам’ятками минулого й архітектури Княжої та Козацької доби, монастирями, соборами, костелами, а й смачною автентичною кухнею. Сьогодні ми приготуємо наваристий, ароматний, густий, одну з найсмачніших страв української кухні – чернігівський борщ.
Інгредієнти:
- яловичина або свинина – 400 г
- буряк – 300 г
- лук – 50 г
- морква – 50 г
- кабачок – 100 г
- баклажан – 100 г
- картопля – 1-2 шт.
- рослинна олія – 2 ст.л.
- часник – 2 зуб.
- томатна паста – 2 ст.л.
- яблучний оцет – 1 ст.л.
- вода – 1,5 л
- зелень
- сіль
- лавровий лист
- чорний перець мелений
Приготування:
- Овочі почистити. Буряк і моркву натерти на крупній тертці.
- Поставити варити бульйон. Коли закипить, зняти піну і варити 40 хвилин.
- Буряк, моркву та цибулю пасерувати в рослинній олії. Додати томатну пасту і трохи бульйону. Посипати товченим часником, посолити, поперчити, додати трохи яблучного оцту.
- Нарізати кубиками кабачки, баклажани.
- Дістати м’ясо з бульйону, нарізати на шматочки.
- У порційні горщики налити бульйон, додати м’ясо, овочі, зажарку, лавровий лист і поставити в духовку на 2-3 години при температурі 100 градусів.
- При подачі можна додати товчений часник і нарубану зелень.
Смачного!