Грезотто

grezotto

Грезотто – це родич відомої італійської страви з риса – ризотто. Оскільки гречку (так звану “чорну кашу”) в Італії не готують, грезотто не є італійською кулінарною традицією. Але спосіб приготування – чисто італійський )) Трохи обсмажити, разом з ароматними добавками, гречану крупу, потім потрохи додати бульон або воду та безперервно помішувати. В результаті виходить клейка та не розсипчаста страва.

Основний рецепт грезотто дуже простий. До складу входить гречана крупа, цибуля, часник, трохи бекона або грудинки, трохи білого сухого вина, куриний чи овочевий бульон, а також олія та сухі трави.

Ми вирішили трохи модернізувати рецепт та приготувати грезотто по-українськи, тобто з додаванням буряка та моркви.

Інгредієнти:

  • оливкова олія холодного віджиму – 60 г,
  • буряк – 1 шт. (150 г),
  • морква – 1 шт. (150 г),
  • гречка – 200 г,
  • дрібка крупної солі,
  • пучок кінзи (60 г),
  • 300 мл бульону (куриного чи овочевого) або гарячої води,
  • печериці – 2-3 шт.

Приготування:

  1. Буряк та моркву очистити та нарізати дрібними кубиками.
  2. У казан налити оливкову олію, трохи прогріти, додати буряк, жарити протягом 5 хвилин, потім додати моркву, теж жарити 5 хв.
  3. Додати промиту гречку та сіль, перемішати та залити все гарячою водою на 1,5 см вище гречки.
  4. Варити грезотто до готовності гречки. Наприкінці додати дрібно порізану кінзу, перемішати.
  5. Подавати зі обсмаженими печерицями та свіжим салатом або свіжими овочами.