Найсмачніші смажені креветки

Я дуже люблю креветки та страви з ними. Але, як приготувати найсмачніші креветки?

Головний секрет – у правильному обсмаженні. Але як обсмажити креветки так, щоб вони не стали гумовими, а залишилися делікатесом? Як правильно їх вибрати та як почистити? Давайте розбиратись.

Якщо ви плануєте приготувати пасту, салати, закуски чи брускети, то краще купувати заморожені креветки сірого кольору, тобто ті, які ще не оброблені окропом. Тоді ви досягнете максимально правильного та свіжого смаку вашого блюда.

Якщо ви плануєте їх обсмажити на вогні, то краще використовувати великі червоні королівські креветки або лангустини з головами. Ви зможете без проблем їх приготувати на одноразових шампурах або на решітці.

По-друге, будь-який продукт потрібно правильно розморозити, креветки – не виняток. Правильно – це означає повільно, так званою щадящою розморозкою. Покладіть пакет із креветками в тарілку і поставте в холодильник на середню полицю мінімум на 8 годин, наприклад, на ніч. Наступного дня ви матимете ідеальні креветки для приготування будь-якої страви.

Перед кулінарними дослідами креветки слід промити холодною водою та просушити паперовим рушником. Потім розрізати панцир кожної креветки по хребту та видалити кишкову вену (це така темна смужка всередині).

Найсмачніші смажені креветки

Інгредієнти:

  • креветки – 500 г
  • часник – 2 зубчика
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • перець – 0,5 ч.л.
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Креветки посолити та поперчити.
  2. Часник очистити від лушпиння і розчавити кожен зубчик рубом ножа.
  3. Розігріти сковороду з оливковою олією та обсмажити часник, щоб він віддав свій аромат олії.
  4. Викласти креветки на сковороду одним шаром.
  5. Обсмажити їх по хвилині з обох боків до рожевого кольору, щоб м’ясо всередині стало білим, а не прозорим.

Таким чином ми отримаємо ідеальні креветки для приготування різних закусок, брускетт та додавання до салатів та пасти.