Цього разу ми приготуємо смачні, поживні та корисні кальмари у сметанному соусі.
Кальмари є мешканцями Тихого, Атлантичного та Індійського океана. На даний момент відомо 30 видів кальмарів і 200 видів знаходяться на стадії вивчення.
Кальмари – найшвидші морські мешканці. Вони швидше китів, акул і навіть дельфінів. Вони розсікають морську воду ніби торпеди.
За своєю будовою вони схожі на риб: у них є зябра, плавники і плавають вони завдяки хвосту. У кальмарів три серця. Кальмари рятуються від своїх ворогів за допомогою чорнил, які знаходяться в спеціальному мішечку. При найменшій небезпеці вони розпилюють навколо себе чорнильну хмару.
Вживання кальмарів в їжу сприяє поліпшенню пам’яті, нормалізації рівня цукру в крові, зниження поганого холестерину, виведенню шлаків і токсинів з організму, відновленню серцево-судинної системи, зміцненню і росту волосся.
У 100 грамах продукту міститься:
- білки – 18 г
- жири – 2,2 г
- вуглеводи – 2 г
Енергетична цінність – 110 ккал.
М’ясо кальмара багате вітамінами і мінералами. Воно містить вітаміни В1, В12, вітамін Е, фолієву кислоту, мікроелементи: магній, фосфор, йод, кобальт, цинк.
Інгредієнти:
- 300 г кальмарів,
- 1/2 цибулі,
- 2 ст.л. сметани,
- сіль, перець.
Приготування:
- Підготувати кальмарів.
- У кип’ячу воду додати сіль та відварити кальмарів протягом 1-2 хв.
- З кип’ячої води перекласти у холодну, почистити кальмарів та порізати кільцями.
- Цибулю порізати кільцями, обсмажити в олії.
- Додати кільця кальмарів. Тушити під закритою кришкою протягом 5-7 хв.
- Додати сметану, сіль та перець. Перемішати. Обсмажити все разом на середньому вогні ще протягом 5 хвилин.