Імбирна морква

Цю страву я вперше скуштувала під час нашої тривалої мандрівки країнами Південно-Східної Азії. Мені настільки сподобався смак поєднання хрумкої солодкої соковитої моркви та імбиря з анісом, що я випросила рецепт.

З тих пір, я не купую моркву по-корейські з глутаматом, особливо, магазинну чи зі спеціями з магазину (одне й те саме). Імбирна морква – набагато смачніша та корисніша.

Імбирна морква

Інгредієнти:

  • морква – 1 кг
  • рисовий (або яблучний, або білий винний) оцет – 450 мл
  • вода – 350 мл
  • свіжий імбир – шматочок завдовжки 4–5 см
  • зірчастий аніс – 3 шт.
  • цукор – 150 г
  • часник – 2–3 зубчики
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Моркву почистити. Натерти на тертушці-мандоліні або нарізати овочечисткою довгими стрічками чи просто ножем.
  2. Для маринаду: воду з оцтом, імбиром, анісом, часником, сіллю та цукром нагріти до повного розчинення цукру, довести до кипіння.
  3. Додати нарізану моркву, знову довести до кипіння та зняти з вогню.
  4. Розкласти моркву по банкам. Простежити, щоб до кожної банки потрапив аніс та імбир. Залити маринадом так, щоб морква була повністю покрита рідиною.
  5. Зберігати в холодильнику.