Веганський чізкейк з авокадо

Цього разу ми пГотуємо ідеальний десерт – веганський чізкейк з авокадо з освіжаючим смаком лайму. Ідеальний – тому що його не потрібно випікати. Авокадо і лайм – ідеальний союз, “шлюб, укладений на небесах”!

Веганський чізкейк з авокадо

Інгредієнти:
Для основи:

  • мигдаль – 60 г
  • фініки – 80 г
  • кокосова олія – 30 г

Для начинки:

  • стигле авокадо – 1 шт.
  • кеш’ю – 100 г
  • кокосові вершки (20% жирності) – 60 г
  • кокосова олія – 25 г
  • сироп топінамбуру або мед – 80 г
  • ванілін – 1 г
  • лайм – 1 шт. (вичавити сік)
  • 1 ч. л. чаю матча або зеленого харчового барвника (за бажанням)

Приготування:

  1. Мигдаль та фініки окремо подрібнити в однорідне пюре у кухонному комбайні .
  2. Додати мигдальну крихту та розтоплене кокосове масло, перемішати виделкою.
  3. Рівним шаром розподілити суміш по дну форми, злегка утрамбувати за допомогою склянки. Поставити у холодильник на 2 години.
  4. Кеш’ю подрібнити у блендері до стану густої пасти, без крупинок.
  5. Додати інші інгредієнти начинки та протягом 5 хвилин ще раз поблендерити. Маса має бути абсолютно однорідною.
  6. Розподілити суміш по основі та знову поставити у холодильник на пару годин, а краще на ніч.
  7. Перед подачею прикрасити шматочками білого шоколаду або шоколаду з додаванням чаю матча (за бажанням).

* Форма може бути силіконова або алюмінієва роз’ємна, застелена пергаментом. Розмір – за бажанням. Наприклад, можна зробити 3 невеликі чізкейки або один великий.