Цього разу ми пГотуємо ідеальний десерт – веганський чізкейк з авокадо з освіжаючим смаком лайму. Ідеальний – тому що його не потрібно випікати. Авокадо і лайм – ідеальний союз, “шлюб, укладений на небесах”!
Веганський чізкейк з авокадо
Інгредієнти:
Для основи:
- мигдаль – 60 г
- фініки – 80 г
- кокосова олія – 30 г
Для начинки:
- стигле авокадо – 1 шт.
- кеш’ю – 100 г
- кокосові вершки (20% жирності) – 60 г
- кокосова олія – 25 г
- сироп топінамбуру або мед – 80 г
- ванілін – 1 г
- лайм – 1 шт. (вичавити сік)
- 1 ч. л. чаю матча або зеленого харчового барвника (за бажанням)
Приготування:
- Мигдаль та фініки окремо подрібнити в однорідне пюре у кухонному комбайні .
- Додати мигдальну крихту та розтоплене кокосове масло, перемішати виделкою.
- Рівним шаром розподілити суміш по дну форми, злегка утрамбувати за допомогою склянки. Поставити у холодильник на 2 години.
- Кеш’ю подрібнити у блендері до стану густої пасти, без крупинок.
- Додати інші інгредієнти начинки та протягом 5 хвилин ще раз поблендерити. Маса має бути абсолютно однорідною.
- Розподілити суміш по основі та знову поставити у холодильник на пару годин, а краще на ніч.
- Перед подачею прикрасити шматочками білого шоколаду або шоколаду з додаванням чаю матча (за бажанням).
* Форма може бути силіконова або алюмінієва роз’ємна, застелена пергаментом. Розмір – за бажанням. Наприклад, можна зробити 3 невеликі чізкейки або один великий.