Коктейль Маргаріта з авокадо

У цій статті ми дізнаємось історію відомого коктейлю Маргарита та приготуємо коктейль Маргаріта з авокадо.

Історія коктейлю Маргарита

Маргарита є одним з самих популярних коктейлів світу.

Є багато цікавих історій про його створення, але ніхто не може точно дати відповідь на питання: хто саме є автором коктейля Маргаріта. До сих пір не відомо, хто саме є автором мексиканського коктейлю Маргарита. Відомо лише, що коктейль народився у 30-хх роках 20 століття.

Але є три можливих претендента, яких зазвичай вважають одними з найвирогіднішими. Тому, просто візьміть келих, змочіть його края соком лайма, занурте в сіль та трохи покрутіть, щоб вийшов обідок, наповніть текілою, куантро та лаймом, самі вирішіть,чому ви хочете вірити та насолоджуйте дивовижним смаком.

Згідно найпопулярнішої легенди, вперше коктейль Маргаріта зробили в теуаканському ресторані для актриси Марджорі Кінг, яка тільки починала свою кар’єру. У неї була алергія на всі міцні напої, окрім текіли, яку вона не любила у чистому вигляді. Щоб догодити Марджорі, бармен до традиційного лайму та солі додав апельсиновий лікер із льодом – так з’явився відомий голівудський напій.

Маргаріта з авокадо

Для класичного коктейлю Маргаріта необхідно лише 7 хвилин, шейкер та 5 доступних інгредієнтів: текіла, апельсиновий лікер Куантро, лайм, лід та сіль.

У Мексиці, на батьківщині коктейлю “Маргаріта”, авокадо є одним з традиційних інгредієнтів. Було б дивно, якби тут не винайшли варіант коктейлю з додаванням улюбленого фрукта.

Інгредієнти:

  • маленьке стигле авокадо – 1 шт.
  • лайм – 4 шт.
  • великий апельсин – 1 шт.
  • рідкий мед – 2 ст.л.
  • текіла – 120 мл
  • кубики льоду – 1 склянка
  • морська сіль для прикраси

Приготування:

  1. Очистити авокадо та нарізати м’якоть.
  2. Вичавити сік із лаймів та апельсина. За бажанням процідити.
  3. З’єднати всі інгредієнти, окрім солі, у блендері та взбити до повної однорідності.
  4. Насипати сіль на тарілку, змочити края келиха для Маргаріти соком лайма, опустити в сіль і злегка покрутити, щоб вийшов обідок.
  5. Аккуратно розлити коктейль по келихам та відразу подавати.

За бажанням, можна зробити безалкогольну версію коктейлю, виключивши текілу та додавши замість неї улюблений лимонад чи цитрусовий сік.