Чай матча, комбуча та насіння моринги

Сьогодні бум популярності переживають чай матча, комбуча та насіння моринги.

Чай матча

Чай матча – це зелений чай найвищої якості. Чай матча має багато відмінностей від звичайного чаю.

По-перше, його вирощують у тіні. Так зберігаються соковитість та свіжість листя, які потім сушать та перетирають у пудру. Ця пудра чимось по кольору нагадує сухий васабі. Зелений колір – через великий вміст хлорофілу у листі.

По-друге, матча містить у 10 разів більше антиоксидантів, ніж у звичайному зеленому чаї чи в ягодах годжі.

Матча добре знайомий поціновувачам здорового способу життя. Його цінують за високий вміст катехінів, які допомагають спалювати жир, нормалізувати рівень цукру та холестерину у крові, працюють на профілактику раку.

Продукти з матча можна знайти по всьому світу, у деяких магазинах та кафе запустили серію напоїв з матча, наприклад, лимонади та латте.

Матча у косметиці допомагає запобігти старінню та захистити шкіру від агресії ультрафіолету. Матча містить ударну дозу кофеїну, який допомагає шкірі бути в тонусі та розганяє в ній обмін речовин.

Комбуча

Комбуча – це чайний гриб. Комбучу отримують ферментуючи чорний чай природним способом – дріжджових грибів та бактерій оцтової кислоти.

Комбуча містить пробіотики. Пробіотики – це такі мікроорганізми, які допомагають розвМорингаиватись здоровим бактеріям та тим самим борються з запаленнями.

Комбуча містить вітаміни: В1, В2, В3, В12, м’які кислоти: фруктові, гіалуронову, молочну та оцтову, а також поліфеноли.

Напої з комбучею становляться все більш популярнішими.

За допомогою комбучі скидають зайву вагу, покращують стан волосся, нігтів та шкіри. Комбуча не дає еластину та колагену “склеїтись” у клітинах шкіри.

Таким чином, контур обличчя не обвисає, шкіра залишається пружною, а зморшки – розгладшуються.

Моринга

Моринга – це посухостійке африканське дерево, яке стало відомим у бьюті індустрії дуже миттєво.

Моринга містить велику кількість органічних кислот, у т.ч. линолеву, стеаринову, арахінову та ін., а також вітаміни, макро та мікроелементи, антиоксиданти.

У якості суперфуда вона підстьобує обмін речовин, стимулює енергію, травлення та імунітет.