Рецепти кави, які варто спробувати – це кава, приготовлена за незвичними рецептами: з льоду, з шоколадом, з сіллю, з пікантною кислинкою та, навіть, з чаєм.
КАВА В ЖАРУ
Інгредієнти:
- 2 ч.л. кави
- формочки для льоду
- молоко
Якщо зварити міцну каву, розлити її у формочки для льоду, заморозити та в жаркий день додати три заморожених кавових кубика в молоко, то вийде чудовий прохолодний кавовий напій.
КАВА З ШОКОЛАДОМ
Інгредієнти:
- Nesquik – за смаком
- еспресо
Якщо еспресо розбавити водою та додати Nesquik, то ваша кава перетвориться у чудове Мокко.
Якщо немає Nesquik, розбавте еспресо водою, додайте 3 ч.л. какао, 3 ч.л. цукру та дрібку кориці або кілька шматочків розтопленого молочного шоколаду.
КАВА І СІЛЬ
Інгредієнти:
- еспресо
- молоко
- морська сіль
На Тайвані дуже популярна кава з морською сіллю. Кава готується в мідній турці, як кава по-турецьки. Потім її змішують з молоком і збивають в білу густу піну. Сіль підсилює нотки кавового смаку і пом’якшує воду.
КАВА З ПІКАНТНОЮ КИСЛИНКОЮ
Інгредієнти:
- еспресо
- лимон
Італійці додають в еспресо часточку лимона. А у жаркий день можна додати колотий лід і цукор, тоді вийде непоганий освіжаючий коктейль.
КАВА З … ЧАЄМ
Один з найпопулярніших напоїв Гонконга – це Юаньян (кава з чаєм і молоком). Юаньян в перекладі з китайської означає «качка мандаринка». Китайці назвали так цей напій, тому що жіноча і чоловіча особини цього птаха виглядають зовсім по-різному, але залишаються разом на все життя. Варто спробувати, здавалося б кава з чаєм такі різні і не схожі, але відмінно гармонують.
Інгредієнти:
- стакан води,
- 1 ч.л. чорного чаю,
- 1 ч.л. згущеного молока,
- цукор за смаком,
- еспресо
У маленькій каструлі нагрійте воду разом з пакетиками чаю, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 3 хвилини. При цьому вода не повинна кипіти! Після цього додайте в каструлю згущене молоко, цукор і поверніть її на конфорку. Варіть ще 3 хвилини. Потім додайте в чай міцну каву і добре перемішайте. Подавати напій можна як гарячим, так і з льодом.