“Кавова граніта” – це смачний сицилійський десерт, який, як і майже всі італійські страви, придбав світову популярність.
“Кавова граніта” – це щось середнє між замороженим напоєм і щербетом, з пухкою консистенцією. Вперше “Кавову граніту” спробували грецькі та римські колонізатори, які додавали в десерт сніг з гір Єріта та різні фруктові сиропи.
Інгредієнти:
- 2 чашки свіжого еспресо,
- 10 ч.л. цукру,
- шоколадний сироп або ароматний лікер (кавовий, ванільний, вершковий) – за смаком,
- вершки в балоні для прикраси.
Приготування:
- Зварити еспресо.
- Додати цукор, перемішати до розчинення та охолодити.
- Влити каву в широку неглибоку форму, накрити харчовою плівкою і поставимо в морозилку на годину.
- Дістати з морозилки, подробити виделкою до стану кристалів, щоб не було великих шматків льоду.
- Прибрати в морозилку ще на годину.
- Потім повторити процедуру ще 2-3 рази до повного заморожування напою.
- При подачі кладемо ложкою для морозива половину льоду в склянку, поливаємо шоколадним сиропом або лікером, зверху кладемо лід і щедро прикрашаємо вершками.