Сицилійський десерт Кавова граніта

Кавова граніта

“Кавова граніта” – це смачний сицилійський десерт, який, як і майже всі італійські страви, придбав світову популярність.

“Кавова граніта” – це щось середнє між замороженим напоєм і щербетом, з пухкою консистенцією. Вперше “Кавову граніту” спробували грецькі та римські колонізатори, які додавали в десерт сніг з гір Єріта та різні фруктові сиропи.

Інгредієнти:

  • 2 чашки свіжого еспресо,
  • 10 ч.л. цукру,
  • шоколадний сироп або ароматний лікер (кавовий, ванільний, вершковий) – за смаком,
  • вершки в балоні для прикраси.

    Приготування:

  1. Зварити еспресо.
  2. Додати цукор, перемішати до розчинення та охолодити.
  3. Влити каву в широку неглибоку форму, накрити харчовою плівкою і поставимо в морозилку на годину.
  4. Дістати з морозилки, подробити виделкою до стану кристалів, щоб не було великих шматків льоду.
  5. Прибрати в морозилку ще на годину.
  6. Потім повторити процедуру ще 2-3 рази до повного заморожування напою.
  7. При подачі кладемо ложкою для морозива половину льоду в склянку, поливаємо шоколадним сиропом або лікером, зверху кладемо лід і щедро прикрашаємо вершками.