Желе з синього чаю

Я дуже люблю желе, у будь якому варіанті: ягідне желе, мармелад, панна коту.

Цей рецепт для справжніх любителів желе і поціновувачів оригінальності в одному флаконі. Адже цього разу основою для желе є чай Butterfly Pea Flower, а якщо простіше Синій чай, який заварюється з сухих квіток рослини Clitoria ternatea, яка також відома під назвою Asian pigeonwings. Цей чай ми вперше спробували у Таїланді, під час нашої 4 місячної мандрівки країнами Південно-Східної Азії.

Цікавим є факт, що справжній смак кожної страви створюється поєднанням звуку, кольору, аромату та текстури. Цього разу – це звуки Таїланду у поєднанні з синім кольором, медовим ароматом та желейною текстурою.

При приготуванні желе саме головне – це підібрати кількість желатину, щоб отримати бажану твердість або м’якість. У цьому рецепті я використовую на 500 мл рідини 2 ст.л желатину (без гірки). Желе виходить досить твердим, тобто його можна розрізати на квадрати.

Важливо: завжди засипайте желатин у холодну воду. Для цього достатньо взяти 150 мл рідини. А далі додайте тонкою цівкою желатин та постійно розмішуйте. Потім зачекайте 5-10 хвилин, поки желатин трохи набухне.

Іншу частину рідини (350мл) підігрійте у кухлику і додайте туди готову желатинову масу. Ретельно розмішайте, поки весь желатин розчиниться. Суміш НЕ кип’ятіть.

Після цього розлийте по формах або в скляний контейнер, залиште в холодильнику на декілька годин, а потім розріжте на шматочки.

Ледь не забула! Підсолоджувач! Я використала 1 ч.л. меду. Якщо зробити більш солодким, то це вб’є відчуття самої текстури желе. А ось кисле – навпаки, підкреслить. Пам’ятайте: чим кисліша основа для желе, тим більше потрібно желатину.

Зберігається желе приблизно 3-4 дня.