Один зі способів розповісти про своє кохання – це наповнити будинок запаморочливим ароматом випічки. Тому ділюсь простим рецептом під назвою “Ягідний крамбл з секретом”. Це шалено смачно та дуже швидко!
Для того щоб спекти простий та смачний Ягідний крамбл, знадобиться зовсім небагато інгредієнтів: ягоди (можна і фрукти), цукор, прянощі, вершкове масло, трохи борошна та кукурудзяний крохмаль.
Крамбл (від англ. crumble) – це страва ірландської кухні. Крамбл – це така смачна випічка, яку дуже легко приготувати. Крамбл може бути різним: і солоним, і солодким.
Цього разу ми готуватимемо ягідний крамбл з додаванням одного секретного інгредієнта, який додасть до страви свою ізюминку.
Все просто, як в усіх наших рецептах: виберіть ягоди чи фрукти, замесіть тісто, виложіть інгредієнти в форму для запікання, залиште крамбл на півгодинки в гарячій духовці, трохи охолодіть та насолоджуйтесь – адже це дуже смачно!
Інгредієнти: на круглу форму 28 см (або прямокутну 15 на 25 см)
Тісто:
- 330 г борошна
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
- дрібка ваніліну
- дрібка куркуми (це і є секрет, надає неймовірно красивий колір випічці)
Начинка:
- 300 г будь-яких ягід
- 1 ст.л. крохмалю
- 3-4 ст.л. цукру
Приготування:
- Подрібнюємо ягоди з цукром і крохмалем у блендері.
- Змішуємо всі сухі інгредієнти для крихти і додаємо нарізане на маленькі шматочки вершкове масло. Добре перетираємо руками.
- Викладаємо 2/3 крихти в форму, трохи приминаємо.
- Зверху начинку і присипаємо все це крихтою, яка залишилась.
- Випікаємо 30 хв. при 180 градусів.
- Дістаємо, охолоджуємо і насолоджуємось!