Ягідний крамбл з секретом

Один зі способів розповісти про своє кохання – це наповнити будинок запаморочливим ароматом випічки. Тому ділюсь простим рецептом під назвою “Ягідний крамбл з секретом”. Це шалено смачно та дуже швидко!

Для того щоб спекти простий та смачний Ягідний крамбл, знадобиться зовсім небагато інгредієнтів: ягоди (можна і фрукти), цукор, прянощі, вершкове масло,  трохи борошна та кукурудзяний крохмаль.

Крамбл (від англ. crumble) – це страва ірландської кухні. Крамбл – це така смачна випічка, яку дуже легко приготувати. Крамбл може бути різним: і солоним, і солодким.

Цього разу ми готуватимемо ягідний крамбл з додаванням одного секретного інгредієнта, який додасть до страви свою ізюминку.

Все просто, як в усіх наших рецептах: виберіть ягоди чи фрукти, замесіть тісто, виложіть інгредієнти в форму для запікання, залиште крамбл на півгодинки в гарячій духовці, трохи охолодіть та насолоджуйтесь – адже це дуже смачно!

Інгредієнти: на круглу форму 28 см (або прямокутну 15 на 25 см)

Тісто:

  • 330 г борошна
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі
  • дрібка ваніліну
  • дрібка куркуми (це і є секрет, надає неймовірно красивий колір випічці)

Начинка:

  • 300 г будь-яких ягід
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 3-4 ст.л. цукру

Приготування:

  1. Подрібнюємо ягоди з цукром і крохмалем у блендері.
  2. Змішуємо всі сухі інгредієнти для крихти і додаємо нарізане на маленькі шматочки вершкове масло. Добре перетираємо руками.
  3. Викладаємо 2/3 крихти в форму, трохи приминаємо.
  4. Зверху начинку і присипаємо все це крихтою, яка залишилась.
  5. Випікаємо 30 хв. при 180 градусів.
  6. Дістаємо, охолоджуємо і насолоджуємось!