Запечені квіти цукіні, кабачків або гарбуза – це давня традиція нісуазької кухні.
У 1980-х роках, відомий шеф-кухар Жак Максимен, працюючи в ресторані Negresco в Ніцці, зробив квітку цукіні зоряним овочем.
⠀
Інгредієнти (на 4 особи):
- квіти цукіні – 12 шт,
- борошно – 80 г,
- молоко – 150 мл,
- 1 дрібка солі,
- оливкова олія – 1 ст.л.,
- яйце – 1 шт.,
- базилік – 6 листочків.
Приготування:
- По можливості, краще не мити квіти, щоб уникнути бризки олії при приготуванні. Якщо квіти все ж таки потрібно ополоснути, обов’язково добре просушіть їх паперовими рушниками.
- Змішайте борошно, молоко, яєчний жовток і ложку оливкової олії, поки суміш не стане однорідною.
- Додайте нарізаний свіжий базилік і перемішайте.
- Збийте яєчний білок до піків, попередньо додавши дрібку солі.
- Обережно додайте в суміш збитий білок.
- На дно сковороди налийте оливкову олію та нагрійте.
- Занурте кожну квітку в суміш, щоб вона покрила всю квітку.
- Обсмажте з обох сторін.
- Готуємо дуже швидко та слідкуємо за процесом обсмаження, щоб квітки підрум’янились, але не підгоріли.
Смачного! Подавайте з салатом як закуску або як супровід до основної страви.
Bon appétit!