Квіти цукіні в клярі

Запечені квіти цукіні, кабачків або гарбуза – це давня традиція нісуазької кухні.

У 1980-х роках, відомий шеф-кухар Жак Максимен, працюючи в ресторані Negresco в Ніцці, зробив квітку цукіні зоряним овочем.

Інгредієнти (на 4 особи):

  • квіти цукіні – 12 шт,
  • борошно – 80 г,
  • молоко – 150 мл,
  • 1 дрібка солі,
  • оливкова олія – 1 ст.л.,
  • яйце – 1 шт.,
  • базилік – 6 листочків.

Приготування:

  1. По можливості, краще не мити квіти, щоб уникнути бризки олії при приготуванні. Якщо квіти все ж таки потрібно ополоснути, обов’язково добре просушіть їх паперовими рушниками.
  2. Змішайте борошно, молоко, яєчний жовток і ложку оливкової олії, поки суміш не стане однорідною.
  3. Додайте нарізаний свіжий базилік і перемішайте.
  4. Збийте яєчний білок до піків, попередньо додавши дрібку солі.
  5. Обережно додайте в суміш збитий білок.
  6. На дно сковороди налийте оливкову олію та нагрійте.
  7. Занурте кожну квітку в суміш, щоб вона покрила всю квітку.
  8. Обсмажте з обох сторін.
  9. Готуємо дуже швидко та слідкуємо за процесом обсмаження, щоб квітки підрум’янились, але не підгоріли.

Смачного! Подавайте з салатом як закуску або як супровід до основної страви.
Bon appétit!