Цю страву я вперше скуштувала під час нашої тривалої мандрівки країнами Південно-Східної Азії. Мені настільки сподобався смак поєднання хрумкої солодкої соковитої моркви та імбиря з анісом, що я випросила рецепт.
З тих пір, я не купую моркву по-корейські з глутаматом, особливо, магазинну чи зі спеціями з магазину (одне й те саме). Імбирна морква – набагато смачніша та корисніша.
Імбирна морква
Інгредієнти:
- морква – 1 кг
- рисовий (або яблучний, або білий винний) оцет – 450 мл
- вода – 350 мл
- свіжий імбир – шматочок завдовжки 4–5 см
- зірчастий аніс – 3 шт.
- цукор – 150 г
- часник – 2–3 зубчики
- сіль – 1 ч. л.
Приготування:
- Моркву почистити. Натерти на тертушці-мандоліні або нарізати овочечисткою довгими стрічками чи просто ножем.
- Для маринаду: воду з оцтом, імбиром, анісом, часником, сіллю та цукром нагріти до повного розчинення цукру, довести до кипіння.
- Додати нарізану моркву, знову довести до кипіння та зняти з вогню.
- Розкласти моркву по банкам. Простежити, щоб до кожної банки потрапив аніс та імбир. Залити маринадом так, щоб морква була повністю покрита рідиною.
- Зберігати в холодильнику.