Цього разу ми приготуємо мої улюблені маффіни з гарбузом. Найкращий привід для маффінів з гарбузом – грудневий дощ зі снігом, пряний глінтвейн, свято – день пам’яті Святителя Миколая та роздуми на тему : “Що таке диво?”
Що таке диво?
Щороку, в день пам’яті Святителя Миколая, ми бажаємо один одному див та мріємо про дива.
Але що ж таке диво? ❤️❤️❤️
Ні, це не лише подарунки чи цукерки, які лежать під подушкою.
Найвище диво у світі – це зародження життя: людини, тварини, рослини… усього живого…
Диво – це прокидатися зранку, диво – тому що не кожному судилося прокинутись.
Диво – це бути живим, жити, бачити, чути, відчувати, кохати, радіти, насолоджуватись кожною хвилиною та ін.
Диво – це вміння бути вдячним за все, що є в твоєму житті.
Диво – це нести добро у світ просто так, допомагати, тому що хочеться допомогти та зробити комусь приємне.
Диво – вміння приймати та дарувати любов, дивуватись новому, радіти дрібницям.
Диво – це любити ближнього як самого себе, але спочатку зрозуміти сенс цих слів: як потрібно любити себе, щоб так само любити ближнього.
Диво – це щоденний та такий приємний запах кориці в каві, це коли пів мандаринки собі, а іншу – комусь.
Диво – насолоджуватись маффінами з гарбузом чи шматочком улюбленого гіркого шоколаду, вдихати повітря найулюбленішого старовинного міста Барі, якими колись прогулювався святитель Миколай… гуляти вечірніми вулицями з людиною, яку ти кохаєш.
“А як же тоді святий Миколай?» – запитаєте ви.
А святий Миколай і є прикладом цих справжніх див: прикладом щирої, безумовної любові, яка руками близької тобі людини кладе під подушку пахучі мандаринки…
Інгредієнти:
- творог – 200 г
- яйце куряче – 2 шт.
- борошно цільнозернове – 1.5 ст. л.
- сметана – 2 ст. л.
- ваніль – за смаком
- гарбуз у сирому вигляді – 150 г
- кориця – за смаком
- апельсинова цедра – 1 ст. л.
- мед – за смаком
Спосіб приготування:
- У мисці змішати сир, яйця, апельсинову цедру, ваніль, корицю та сметану.
- Додати муку|борошно| і все добре перемішати.
- Гарбуз проблендерити, з’єднати його з сирною масою і знову добре перемішати.
- Сирно-гарбузову суміш розкласти по формах.
- Випікати при температурі 165 градусів близько 15-20 хвилин до появи золотистої скориночки.
- Після приготування змастити маффіни медом.
Якщо у вас алергія на мед можна використовувати розтоплений чорний шоколад. Зверху також можна прикрасити мигдальною або кокосовою стружкою.