Сир – корисний та смачний

syr_korysnyi_ta_smachnyi

Сир… такий корисний та смачний продукт, відомий людству багато століть! Він є одним із улюблених натуральних продуктів у багатьох країнах світу.

Сири можуть робити з різного молока: з коров’ячого, овечого, козиного, верблюжого, буйволиного… Окремо стоїть багатий на білки соєвий сир тофу.

Сири можуть бути різними за твердістю: тверді, напівтверді, напівм’які, м’які, розсольні, плавлені, копчені, з пліснявою…

Усі вони мають унікальний смак і кожен є корисним по-своєму. Практично кожна країна має свій оригінальний рецепт сиру. Сир є одним з кращих молочних продуктів і має величезну цінність. У ньому сконцентровані та зібрані всі корисні властивості молока. Сир є джерелом насичення організму жиророзчинними вітамінами, мікроелементами, білками та корисними бактеріями та жирами. Згідно з дослідженнями, поживні речовини із сиру засвоюються практично на 100%.

Амінокислота триптофан допомагає виробленню гормону радості – серотоніну, тому сир піднімає настрій та позбавляє депресії. Кальцій, магній, фосфор, мідь, цинк, йод, присутні у сирі, сприяють виробленню енергії, зміцнюють кісткову тканину, відновлюють зір, покращують стан волосся та нігтів. Екстрактивні речовини сиру благотворно впливають на травні залози, посилюючи апетит, нежирні сорти сиру хороші для тих, хто дотримується дієти, а тофу можуть дозволити собі навіть вегетаріанці. Зрештою, сир – продукт із великою різноманітністю смаків, і будь-який гурман може вибрати собі сорт до душі.